Blackjack spelregels

Om de blackjack strategie te kunnen begrijpen is het eerst even goed om de blackjack spelregels door te nemen. Blackjack is een kaartspel dat aan een blackjacktafel wordt gespeeld. Aan deze tafel neemt aan de ene kant de dealer / croupier plaats en aan de andere kant kunnen 5 spelers plaatsnemen. Het spel lijkt op het Nederlandse kaartspel 21’en en het is dan ook de bedoeling meer punten dan de dealer te krijgen, maar niet meer dan 21. Er zijn veel mogelijkheden en keuzes voor de speler, dus het is goed om de blackjack spelregels te weten.

Algemene blackjack spelregels

Blackjack kan gespeeld worden met 1 tot en met 8 pakken kaarten met 52 kaarten per pak. De Aas mag worden als 1 of 11 punten worden geteld. De kaarten 2 tot en met 9 zijn 2 tot en met 9 punten waard, dus deze hebben dezelfde waarde als de kaart zelf De kaarten 10, boer, vrouw en koning zijn 10 punten waard. De waarde van een hand is gelijk aan de som van de punten van de individuele kaarten. De hoogst mogelijke waarde is een “blackjack”, oftwel een Aas en een kaart die 10 punten waard is. Een blackjack is meer waard dan een normale hand met 21 punten.

De inzetronde en uitdelen van de kaarten

Nadat de spelers een inzet hebben gemaakt zal de dealer twee kaarten aan elke speler en zichzelf geven. 1 van deze kaarten is zichtbaar en de andere is niet zichtbaar (omgedraaid). Dit noemt men de “hole card”. Als de open kaart van de dealer een tien of een aas is dan zal de dealer de omgedraaide kaart bekijken om te zien of hij een “blackjack” heeft. Als de dealer een “blackjack” heeft, dan zal hij deze direct omdraaien.
Indien de dealer inderdaad blackjack heeft, worden alle inzetten ingenomen, tenzij de speler zelf ook een blackjack heeft.

De speler is aan de beurt

Het spel begint met de speler links van de dealer. De volgende keuzes heeft de speler:

  • Passen (Stand): Speler past met zijn kaarten.
  • Kaart (Hit): Speler trekt een andere kaart (en meer als hij dat wil ). Als deze kaart ervoor zorgt dat het totaal aantal punten van de speler meer dan 21 is dan verliest hij.
  • Dubbelen (Double): Speler verdubbelt zijn inzet en krijgt 1 extra kaart.
  • Splitsen (Split): Als de speler 2 dezelfde kaarten heeft, of twee kaarten met 10 punten, dan kan hij zijn inzet verdubbelen en zijn kaarten splitsen in twee afzonderlijke handen. De dealer zal automatisch elke kaart een tweede kaart geven. De hand word dan op een normale manier verder gespeeld, alleen is het dan vaak niet toegestaan om de verdubbelen en kan er geen “blackjack” meer behaald worden.

De dealer is aan de beurt

Nadat elke speler zijn beurt heeft gehad zal de dealer zijn hole card omdraaien. Als de dealer 16 of minder heeft dan zal hij een extra kaart trekken. Als de dealer meer dan 21 punten heeft, dan wint elke speler aan de tafel die nog in het spel is. Als de dealer minder dan 21 punten heeft dan wint degene met het hoogste puntenaantal, dus de dealer of de speler. Dit waren de blackjack spelregels, ga nu verder naar de optimale blackjack strategie.

GRATIS BLACKJACKEN

OVER ONS

Het team achter Blackjack-Strategie.nl is webmaster van een hele range aan blackjackwebsites. Jarenlang hebben wij in verschillende casino’s over de gehele wereld gespeeld. Vanuit onze passie voor het spel hebben wij ons verdiept in het spel en de verschillende strategieën die gehanteerd worden door de blackjackspelers. Om deze kennis over te dragen hebben wij het voor u gemakkelijk gemaakt, want deze verschillende strategien hebben wij voor u verzameld op deze website: Blackjack-Strategie.nl